Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mannen på balkongen

Hon vaknar mitt i natten. Något känns fel, allt är för tyst, inga andetag hörs. Hon sträcker sig efter honom men hans säng är tom. Hon drar på sig en t-shirt, går ut i vardagsrummet och ser honom på balkongen. Han står med händerna i ett hårt grepp runt balkongräcket och ser ut mot staden som glöder i mörkret av neonljus och gatljus.
- Kan du inte sova?, säger hon när hon kommer ut och träffas utav den varma sommarluften.
- Jo, säger han kort, men jag vill inte.
Då upptäcker hon sorgspår efter tårar på hans runda kinder. Hon själv känner melankolin dunka igenom kroppen, fortfarande sömnfebrig, och detta ska vara den vackraste tiden på året, tänker hon, kanske den vackraste natten. Men hon går under av börden från hans sorg. Så lägger hon sin hand försiktigt bredvid hans, och låter valet att greppa den eller inte vara hos honom.




Prosa (Novell) av Blind Boy Grunt
Läst 411 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2012-05-25 20:38



Bookmark and Share


  Jocy Joyless
Så vackert, den berörde mig på fysiskt och psykiskt.
2012-06-09

  Bibbi VIP
Starkt berörande.
2012-06-05

  "Milou"
Så fint...tack!
2012-06-01

  LenaJohansson VIP
mkt bra
2012-05-26

  Annie b'larsson VIP
Åh...alla dessa tysta möten...du beskriver dem så väl, så försiktigt. Jag tror du är en människa som vet vad som är viktigt i livet - och försöker berätta om det.
2012-05-26

  ResenärGenomLivet VIP
Sorgset. Man vill veta hur det går.
2012-05-25

    ej medlem längre
Dina ord berör på djupet.
2012-05-25

  Lynx63 VIP
Du är unik, tusen tack.
2012-05-25
  > Nästa text
< Föregående

Blind Boy Grunt
Blind Boy Grunt