Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett brev

Ett brev

förslutna vita ark
från andra kuster
andra ögonland

och jag lyssnar
på den rösten
som ger mig fåglar

som är sång och sorg
brospann till himlen
tårar till kaffet

och raderna vet sin väg
från en hand, mindre än min,
till mina inre vidder


Jag lägger de lästa orden
under hängmattans kudde
och ser mot molnen

ser genom apelblom
och tidens spindelnät

och hör dina steg
mot grå kalkhällar
så nära havets kant







Fri vers av Peter Olausson VIP
Läst 229 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2012-05-28 08:18



Bookmark and Share


  surface to air
"och jag lyssnar på den rösten som ger mig fåglar"

Din dikt är helt underbar och ger också mig som som läsare fåglar:-)
Applåder!
2012-05-28

  Måna N. Berger
Ett brev, ett riktigt brev som man kan lägga under hängmattans kudde, är poesi i sig. Din dikt väcker känslan av förväntan inför det ännu förslutna och begrundan över de bilder som stiger ur arkens bokstäver. Fint!
2012-05-28

  edikt/Benedikte
Väldigt fin dikt! Bilderna är klara och tydliga och den där hängmattan vill man ligga i.
B
2012-05-28

  Ingela Svenson VIP
Så oerhört fint och känslofyllt!
2012-05-28

    ej medlem längre
Mycket fin och du har din ton ..
2012-05-28

    lenakarin
Vilken fin dikt!
Skulle kunna vara för högstämd men strofen;
..som är sorg och sång
brospann till himlen och
tårar till kaffet
gör den så verklig, så mycket starkare.
Berör mig.
2012-05-28

    Max Poisé
Bra! Behaglig ton har du här. Passar utmärkt att starta dagen med!
2012-05-28

  LenaJohansson VIP
vacker dikt
2012-05-28
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP