Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"Sov älskade, i morgon lyser solen"

Mörkret kryper inpå oss likt dödes kyla
Ljusets inferno sjunker, snart är det fallet

Det är bara vi nu älskade
Det är bara vi kvar

Blodet färgar skymningsgräset
det grönskade sommargräset

Men i kväll är det inte sommar
Kylan är så nära att blodet borde färga snö

Du ser på mig med hjälplösa ögon
tårar målar ränder i blodet på din kind

Jag hör mina egna ord säga; "Allt kommer att bli bra"
Den lögnen var en bön

När någon säger; "Allt kommer att bli bra,"
är det bara ett hoppfullt sätt att säga att allt är förlorat

Jag ser det i dina ögon
känslan av djup förlust

Mörkret är nu fallet
jag ser bara dina konturer

Jag håller dig i min famn
vaggar dig till sömns

"Sov älskade, i morgon lyser solen."
och du sluter dina knappt synligt blåa ögon

Jag vet att det var sista blicken
och jag kysser dina ännu levande läppar

Så är du borta, uppslukad av mörkret
och det är bara jag kvar

Sorgen jag höll tillbaka för min älskade
skriker jag ut i den smärtade själens skrik över mörka kullar

Sorgen är mig övermäktig
allt jag kan göra är att gråta och kyssa dina döda läppar

"Sov älskade," viskar jag till dina läppar.
"I morgon lyser solen."

"Sov älskade,
för i morgon är det bara du och jag"




Fri vers av Ethiwen
Läst 273 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-05-28 19:10



Bookmark and Share


  Angel of love
Mållös, andades nog inte medans jag läste! Wow
2013-01-25

    Madeleine Ågren (Maduska)
Den här är fängslande, trolsk, magisk och drömsk. Mycket vackert skriven!
2012-05-30
  > Nästa text
< Föregående

Ethiwen
Ethiwen