Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lite tidigt kanske, iaf här i norrland, men va fasen....;)


Sommardikt


Lite å göra, kul å rimma
en sommardikt jag skriver i kvällens timma:

Nu är tiden inne med sol och med sken
rödbrända ryggar och sårrakade ben
Huvud som bultar, bankar och slår
söndermosade sniglar på stigar vi går

I solstolar ligga vi brända som vrak
med svett som lackar från hjässa och bak
Ölen är ljummen, vinet är slut
från somriga stugor kikar släktingar ut

Ljuuuvliga tider, vi njuter och mår
vi sölar och slaskar, och doppar vårt hår
Ja, som en jätteval vi är
där vi guppar i vattnet frustar och svär

På kvällen åker grillarna fram,
ALLT ska grillas från majskolv till lamm
Oavsett drivis, regn eller rusk:
sommarn är grilltid, inget fusk!

Och den som varken vill bada el grilla
han ligger till jääääkligt illa
han vill ingen alls va me
han får kolla repriser på sin tv

Så fall nu inte ur normen min kära
se till att göra allt det dära:
Digga läget, skratta och njut
om några dagar är eländet slut!

GLAD SOMMAR MINA VÄNNER! ;)




Fri vers av "Milou"
Läst 477 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-05-31 19:44



Bookmark and Share


  Robert Jonsson VIP
hej å hå nu SKA vi ha trevligt, forcera fram, tejpa kinderna så mungiporna fixeras i ett ständigt leende medan grillosen slår i ögonen..vips var det över å en konsumskylt lyser upp ett becksvart novemberregn...
bra fångat milou
2012-05-31
  > Nästa text
< Föregående


"Milou"