Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Legenden om silvervingens ö


Omgiven av vilda västanvindars bränningar

Född ur sandens gyllene korn 

Formad av isarnas sjungande ursinne

Driver tidens silvervinge över strömmande hav

 

Dova undertoner av dånande orglar

slår mot ärrade kusters sårade sarg

Rullande stenar ljudar i sältans djupa bas

som uråldriga suckar från evighetens gömmor

 

I ackompanjemang av vattenvarelsernas andar

Burna av solens vindar

Själar utmejslade av gnejs

Slungas som kaskader av skummande

pelare högt upp mot skyn

 

Eviga följeslagare från forna tider

vadar upp på silvervingens strand

Bedövade av kaprifolens magiska doft

går de till den djupa vilan i

naturens karga katedral

 

© Linda C Hansson 

 

 




Fri vers av Linda CH VIP
Läst 417 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2012-06-05 20:01



Bookmark and Share


    Birgersdotter VIP
Magisk
2012-07-17

  Ninananonia VIP
Mäktig poesi...
2012-06-18

  Bibbi VIP
Mäktigt.
2012-06-16

  Maria T
Vilken storslagen
symfoni
2012-06-15

  Bo Himmelsbåge
... storslaget naturomantiskt fint... ...vacker bild...
2012-06-11

  Eva Helene VIP
Magiskt, storslaget!
2012-06-11

    ej medlem längre
Stora ord fyller hela rummet.
Vackert.
2012-06-10

  bittemi VIP
Mäktigt, starkt och underbart vackert!
2012-06-06

  Anya VIP
En moder natur i mycket fin tappning. Jag är med i brännigarna och vinden, de rullande stenarna och solen. Du målar fram en ljuvlig bild som gör mig sugen på att åka dit.
2012-06-06

    Bodil Sandberg
Helt underbar poesi !naturskönt och mäktigt!
2012-06-06

  aol
underbar dikt som ger mej magiska bilder
2012-06-06

  LenaJohansson VIP
vackert o bra
2012-06-06

    lenakarin
Många riktigt snygga bilder o vändningar, fin!
Så skriver bara den som uppskattar klipporna o isen..
2012-06-05

    ej medlem längre
Underbara toner ljuder genom din fina dikt!


"Omgiven av vilda västanvindars bränningar

Född ur sandens gyllene korn

Formad av isarnas sjungande ursinne

Driver tidens silvervinge över strömmande hav"
2012-06-05

    ej medlem längre
underbar, symfoni!**
2012-06-05
  > Nästa text
< Föregående

Linda CH
Linda CH VIP