Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett försök att göra en poetisk utläggning kring detta problematiska ämne, denna utopiernas utopi....


Internationalism !

Internationalism !

Bara ordet är en schism
en omöjlig defaitism
tanken är god
men fylld av blod


Internationalism !

Inte blott turism
eller aforism
hos vissa en dröm
en svårsydd söm


Internationalism !

Dessa idéella volontärer
realiserar chimärer
verkliga pionjärer
fredens gäldenärer


Internationalism !

På Marx´agenda
ingen då man skända
ALLT av gott kan hända
och VEM skulle invända ?


Internationalism !

vill behålla drömmen
om allt detta ljuva
att vi aldrig glömmer
låter tanken SJUDA !!!.............


---------







Bunden vers (Rim) av Mats Henricson
Läst 177 gånger
Publicerad 2012-07-08 18:23



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Jag har inga som helst sympatier för marxismen.
En av marxismens mest avskyvärda svulster är just internationalismen.
Kapitalismen är vidrig. Det erkänner jag. Men den egoism som den emanerar ur kan bara bekämpas genom evangelium. Evangelium förvandlar människors hjärtan. Den första församlingens egendomsgemenskap och endräkt förkroppsligar, gestaltar och bevisar detta med all önskvärd tydlighet-
2012-07-08

  Mats Henricson
Skrivet av en man som ,vid flera tillfällen, uttalat sin avsky mot kapitalismen, en sjukdom som ju ,allra bäst, kan bekämpas med hjälp av intenationellt samarbete , typ :"Arbetare i alla länder, förenen eder ! "
2012-07-08

  Larz Gustafsson VIP
Internationalismen är något jag verkligen hatar och avskyr.
Jag är övertygad patriot och nationalist.
2012-07-08
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska