Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rädslor styr brandbilar

Illamåendet kallar mitt namn
frukosten klistrar på tallriken
rösten i lådan maler
söker mitt öras uppmärksamhet

Vad händer med världen
med oss människor
i all vår rädsla
för livet som blivit för svårt

Jag hör om flickan i trädet
hängd i en snara i skogen
hänger hon i sin egen rädsla
eller i skammens fula namn

Radion berättar om läppar
som skars av och åts upp
på kvinnan som lämnat
av mannen som hämnats

En stad i flammande uppror
rädslor som styr brandbilar
runt i staden för att släcka
ilskans bränder som förtär

En fotboll som vill förena
träffar snett och överstyr
på dess arena samlas också
hårda knutna nävar

Överallt brinner fanors eldar
skriks halsar blodiga
världens börser kraschar
det förljugna vill tala sanning

Ungdomen får bära det tunga
resa sig för att säga stopp
kraschar fasaders krackelering
de gamla velat dölja och döva

Världen vi känner rasar och rivs ner
eldhärjas och skjuts sönder
vi människor flyr från oss själva
letar febrilt efter det svunna livet




Fri vers av Guldkatt
Läst 307 gånger
Publicerad 2012-06-03 10:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Guldkatt
Guldkatt