Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I vårens tid, i landet norr




Bortom bergen

 

Sanden brinner
i oss

Vi är så många
som strävar, släpar
bär våra gråtande barn
våra döende föräldrar
och det sista vi äger

Solen steker
i oss
flugorna klibbar på kroppen
i våra ögonvrår
och såriga ljumskar

Vi orkar inte ens
vifta bort insekterna

inte ens torka svetten
ur våra pannor
med våra klädnader

Vi talar lågt
om de rika
i landet norr

Vet de ens om oss
hur vi lider?

Ser de våra barn,
våra döda?

Kan de läsa
i sina nyhetsblad
om vår förtvivlan?

Vi har ju sett
fotograferna
vid liken

Vi stapplar fram
kvällen
sänker sig

Nu väntar vi in dem 
som kommit efter,
som gräver ned
de avlidna
i sanden
innan de kan gå vidare

Vad talar de om
på kvällarna
i det andra landet?

Bortom bergen
ljuder gervärsskotten

 

 




Fri vers av Madeleine Ågren (Maduska)
Läst 451 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2012-06-10 21:00



Bookmark and Share


  dubbelve
Gav mig rysningar. Fruktansvärt!
2012-11-26

  Heikki Hellman
Du tog fram en hjärtslitande syn. Vi ser och hör av deras livsomständigheter inte för den första inte heller den sista gången. Det finns mycket att göra men det känns som att allt som görs är förgäves och för liten. Ingenting kan förvandlas grundligt till en bättre och stadigare riktning?
2012-11-18

  cookiedough
Usch ja, den här texten borde alla få läsa!
2012-06-12

  Skogsfen.
Så vackert om det ovackra...berörde mig djupt.
2012-06-11

  anits VIP
Du berör med dina ord en
mycket tänkvärd och angelägen text
2012-06-11

  Jan Widströmer VIP
Som de där förfärande reportagebilderna på teve, men genom ett temperament och med engagemang.
2012-06-11

  Ljusletaren
Du berör med dina ord som bilderna i teven.
Tack för det!
/kram
2012-06-11

    lenakarin
Berör mig så starkt.. Och vi får skämmas vi som kunde göra mer.
Och hur kan vi varje dag välja att INTE se. De hoppas på vår hjälp..
Tack för att du skrev den här texten.
2012-06-10

  Eva Langrath VIP
Stark angelägen text.
2012-06-10
  > Nästa text
< Föregående

Madeleine Ågren (Maduska)