Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Del IV ur "En Galmans Strofer". Läs med fördel från del I.


Giv din nåd

Giv din nåd för detta illvilliga dåd.
Sträck ut din hand mot min blodiga hand,
för jag vet icke vad jag gör.
Översköljd och svart, ond och bråd.
Giv en blick, vad som helst, giv mig ett råd!

Jag höjer min blick inför fiende och vän
inför andar och demoner som nu fylls av hämnd.
Stel och förbryllad men salig i själ
inser jag mitt öde när jag stegar iväg.




Fri vers (Fri form) av Wilmer Hellström
Läst 283 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-06-15 15:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Wilmer Hellström