Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Inte för att vara taskig!


Men jag skulle nog inte vilja födas i dag eftersom världen

har blivit till ett mörkt ställe

att bo på

Blir lite skitigare för varje dag som går

Och det sätter sina spår

Och som det ser ut nu, så finns det ingen återvändå

Människor överallt

Bilar överallt

Industrier överallt

Kärnvapen

Droger

Våldtäkter och rån som har blivit till vardagsmat

Plus att det knappt finns några arbeten att få längre

Så nu undrar jag hur allt bara kommer att gå

inom en snar framtid

Låt oss säga

Inom de närmsta hundra åren

Kommer det om hundra år till exempel finnas några vilda djur kvar

förutom i ett och annat litet hav

Så jag frågar mig nu

Finns det verkligen någon framtid för alla de som föds i dag

Finns det verkligen någon framtid i huvudtaget

för de små

då var och annan redan är fadder till någon

annans barn

Så vilken osäker värld det är som vi bara lever i

Så det enda som vi har kvar är hoppet

om en bättre morgondag...


Inte för att vara taskig!

Men jag skulle nog inte vilja födas i dag …

Ken Cassel
16/6-2012




Fri vers av Ken Cassel
Läst 165 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-06-16 15:22



Bookmark and Share


  Lynx63 VIP
Jag pluppade ut lite för sent
Skulle velat pluppa fram och
vara tonåring i USA 1963
RAGGARBILAR överallt MUMS
50-60 tals stil GODIS.......
2012-06-17

  Larz Gustafsson VIP
Det finns mycket jag ångrar, men jag tror att jag föddes när det var meningen att jag skulle födas, 1961. Året då Ferlin dog och Berlinmuren stod klar.
2012-06-16

    ej medlem längre
Nej det är inte det glada 60 talet längre Kenny!
2012-06-16
  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel