Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Reflektioner i diktform....


Socialismen - I mina ögon....

Socialismen

som jag ser den
är den så verkligt ren
vi ska äga ALLT tillsammans
INGET annat flummigt trams


Socialismen

inbegriper Kärleken
till sin Nästa, givetvis
stakar ut Färdvägen
på ett nästan himmelskt vis


Socialismen

tar från BÅDE Marx och Jesus
men bara det som ger oss plus
DET ska ske med fredliga medel
inga mutor med någon sedel


Socialismen

hittills bara bryderier
humbug, kvacksalverier
Allende var en bit
på väg
men han så vidrigt grymt
blev dräpt
och någon annan har ej
lyckats
till socialism har inget land
smyckats
så vägen dit BLIR
lång
men det ska bara BLI så
en gång
vi MÅSTE detta klara
SÅ känns det ju.....bara......


------




Bunden vers (Rim) av Mats Henricson
Läst 209 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-06-17 16:52



Bookmark and Share


  Mats Henricson
Förlåt Larz G, menade "både"..........
2013-05-29

  Mats Henricson
Till Gustafsson: Lägg märke till det lilla ordet "båda", man tar det bästa från Marx ( om rättvis fördelning) och det bästa från Jesus ( om kärleken till sin nästa) och mixar det, DET är vad jag menar !
2013-05-29

  aol
verkligen bra skriftat vännen, sarkosi har i alla fall åkt ut i frankrike, känns bra,
2012-06-18

  Larz Gustafsson VIP
Marx och Jesus har inget gemensamt (if you get my drift).
2012-06-17
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska