Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett synnerligen aktuellt ämne just denna afton...., själv stärker jag mig just nu med ett litet glas Kirseberry ( Körsbärsvin från Danmark, gott !)


Alkohol .

Alkohol

en drog bland många andra
kan dock ej den klandra
för människans missbruk
i sig den ej är sjuk
ett måttfullt bruk kan gynnsamt vara
lugnar ner och glädjer bara
andra dock av den blir galna
de borde avstå
för när deras vansinne falna´
kan va´ försent då


Alkohol

vållat tragedier
också komedier
många hemska draman
för båd´kvinna och man
men av mindre doser
blir man ingen looser
själv jag blir så glader
ingen på mig får spader



Alkohol

får respektera nykterister
även en som är bister
men de behöver ej predika
eller oss andra pika
vi respekterar deras nykterhet
de ska acceptera vår (o)nykterhet
SÅ enkelt är det
ingen svårighet



Alkohol

har druckit i 45 år
och , ännu, jag knallar och går
köper starkvaror tre ggr per år
och jag tror jag än det tål
så låt oss dricka i lugn och ro
vi som sköter´t : Låt bli på oss glo !

----




Bunden vers (Rim) av Mats Henricson
Läst 692 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-06-22 17:16



Bookmark and Share


  Mats Henricson
När man hör vad alkoholen ställt till med denna midsommar (speciellt på Västkusten, tydligen) så förstår man skribenterna under mig, deras inställning har full relevans ! Motbok igen ? Varför inte ?
2012-06-23

  ULJO
Alkohol har så många avigsidor att jag förderar att stå över den sortens drycker
2012-06-22

  Larz Gustafsson VIP
Själv totalvägrar jag. Dricker inget med alkohol i. Blir hatad för det - och för att jag vägrar anpassa mig till alla idioters önskemål i allmänhet - men det struntar jag fullständigt i.
2012-06-22
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska