Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Oj, nu har jag , på självaste Midsommardagen (!), hamnat i ett "obstinat stim", tror jag...


"De mänskliga pissoarerna !"

De mänskliga pissoarerna
okända på trottoarerna
ökända på sajterna
men vi tar fajterna (!)

Självgoda intill outhärdlighet
i sin påflugna förträfflighet
ständigt missförståndna
vägrar verbalt avsomna

Dessa Ordens Varulvar
som oss vanliga angriper
framstår som riktiga drumlar
de på våra ord sig förgriper

De finner alltid ett forum
för sin verbala dynga
med egna mentala tomrum
sin egen sfär de tynga

Själv tillhör jag de drabbade
bland de mest begabbade
erhållit många tveksamma "titlar"
patetiska utfall de mot mig nedplitar

Självutnämnda "språkpoliser"
verkar vara i egna kriser
men behåll dem för er själva
fast ni vill väl vedergälla (!)
jag får nog igen det här
ni ju aldrig något lär

Intressant med den replik
jag får från någon "verbal relik(¤)"
det brukar provocera dem
jag har nog rätt, på det har kläm .......


(¤): "Relik" = (Ungefär) Kvarleva från en gången tid.....


----











Bunden vers (Rim) av Mats Henricson
Läst 209 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-06-23 14:21



Bookmark and Share


  ULJO
Annorlunda från din vassa penna, men ack så intresseväckande. Mycket läsvärt.
2012-06-23

    ej medlem längre
Klar-språk!
2012-06-23
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska