Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tankar en Midsommar-dag om vår jord, mer ömtålig och sårbar än vad vi förstår


En skimrande blå diamant


Liksom...

en skimrande blå diamant

skyddad

av en tunn kokong

mot rymdens strålning

roterar moder Jord

som ett väsen

i vårt solsystem


Från en avlägsen plats

syns en blå diamant

så liten...

som ett sandkorn

osynligt för blotta ögat

ändå...

gungar hon med

i vågrörelser

runt Vintergatans stränder



Hon verkar

mindre...

mindre än ett sandkorn

bland miljarder andra

ändå...

så fylld av förunderligt LIV


Och där finns vi!








Fri vers av Siggesdotter
Läst 266 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-06-24 23:27



Bookmark and Share


  Bo Himmelsbåge
... underbart skrivet...! ... vi måste vara rädda om vårt lilla, lilla rymdskepp i det stora oändliga Kosmos ... vår skimmrande blå diamant...! Bokmärks...!
2012-06-29

  walborg
Perspektivet så skönt att vila i.
2012-06-25

  ResenärGenomLivet VIP
Ja, vi är en liten del av evigheten. Vackert skrivet.
2012-06-25

  Ljusletaren
Så sant och detta gillade jag verkligen och mycket dessutom :-)
/kram
2012-06-25
  > Nästa text
< Föregående

Siggesdotter
Siggesdotter