Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Självvald müsli till den individuella frukosten

Välj mellan tjugo olika sorters müsli, och fyrtio sorters tandkräm, allt för att just DU ska kunna få ett oralt morgonintag som passar just DIG.

Det är viktigt att du även om du är nyskild, frånskild eller enskild klockan fyra efter jobbet varje fredag eftermiddag står på frukostgången på ett trångt, svettigt och knepigt tempererat ICA Maxi. Där ska du till de hetsiga tonerna av RIX FM BÄST MUSIK JUST NU välja noga mellan Müsli frukt, Müsli EXOTIC, Müsli mango, Müsli röda bär, Müsli banan, Müsli Svalbard, Müsli bacon, Müsli kartong och Müsli tråk. Till slut köper du irriterat i ren protest en påse med Müsli naturell istället.

Efter frukostinköpet tar man upp ett av de fem tomma sätena i sin bil och åker hem för att äntligen få göra det där man längtat efter hela veckan.

Att SOFFPOTATISA. Nu jävlar ska här njutas av din självständiga ständigt stundande stund för dig själv. Aaaaaah.

Du slår på tvn och väljer mellan de 40 olika tv-kanalerna, fast efter att ha bläddrat igenom dem inser du att inte är nåt bra på någon av dem.
Men ska man soffpotatisa så ska man.
Du väljer en film om några skolungdomar som lär sig att man ska vara sig själv. Välj vem du är för ingen annan kan göra det åt dig säger filmen. Du tycker att det låter bra.

Paus för reklam. Reklamen säger under fem minuter åt dig att köpa sammanlagt trettio grejer du inte behöver. Bra att du har din valfrihet som självständig individ i säkert förvar innanför pannloben.

KÖP NYA ULTRA STOMACH TRAINER skriker tvn åt dig.

Tänk om individens fria val är en val i fångenskap?
Du tycker dig höra ett valspråk. Men är det ett valspråk som gällt skriker efter att få tillbaka sin rättmätiga frihet i konsumtionshaven, eller ett valspråk som säger ”KONSUMERA MERA”?

Du ser på reklamen att det är klokt att dricka en liten magdryck varje morgon, för det är inte klokt vad man kan må illa ibland. Tydligen var det något komplext, en förklaring tagen ur sin kontext, men vad du förstod blir man varm, och sedan kommer animerade gubbar att städa ur ens tarm.
Säkert bra.

Medan du borstar tänderna med en av de fyrtio olika sorters tandkrämerna från ICA Maxi använder du dig av din individuella oberoende valfrihet och väljer att du ska köpa lite magdryck nästa fredag klockan fyra efter jobbet. Den och någon müsli kanske.

Så går du och lägger dig för att orka med nästa dag i ditt självklart alldeles självvalda liv. Och den ska du starta med en tallrik Müsli naturell, och fil.




Fri vers (Spoken word/Slam) av kollektivliv
Läst 346 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-06-25 01:47



Bookmark and Share


  Rosmarin
:-) klart läsvärd!
2012-06-25
  > Nästa text
< Föregående

kollektivliv
kollektivliv