Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
del två av tre dikter
 
 
 
 



salve regina territi ll

 

tveka inte
makt handlar om
att ta beslut -
jag håller mot
mitt ansikte
det koboltblå vinglaset
i det som är mitt
ärvda drottninggemak
lukten av det
kvarglömda
med fjäder skrevs
namn
att avrätta

på bordet ligger
torkad ljung
för att skrämma iväg
spöklika anfäder
döda kungar
som gör anspråk
på allt det som är mitt
allt mitt
detta rike på jorden

de är minnen
kanske mina egna
som murat in sig
väggarna - ropar
om natten
där jag står vaken
stolt
natt efter natt
lyssnade
med tjänarna bakom
min rygg
ombedda att slipa
svärdet
utan uppehåll

säger de att högmod
går före fall

- förrädare är de
de döda
de älskande




Fri vers (Fri form) av Casbah* VIP
Läst 486 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2012-06-27 20:44



Bookmark and Share


  Arowana
Gud vilka bilder! Du ska måla, eller regissera, men inte sluta skapa såna här scenerier!
2012-07-27
  > Nästa text
< Föregående

Casbah*
Casbah* VIP