Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kriminalvård idag


Kriminalvård idag är i första hand 2 saker, man tvingar de intagna att ”trycka i sej” saker som ”lugnar” men förvägrar de intagna information om densamma…

”De” ska vara lugna, man är alltså inte en person, en människa utan liksom drogerna på typ mentalsjukhus så ska man trubba av allt, men på fängelser så vill man att de ska vara ”lätthanterliga” man använder droger på samma sätt som gaser på slakthusen, ”de ska vara lätthanterliga” och helst inte benämnas med nåt som är ”människor”.

Sen kan man ju fundera vad den s k vården inte bara består i, när den för det första är påtvingad och för det andra inte är medveten för de påverkade och för det tredje, kan få vad som helst att hända när ”de” släpps ut. Man skapar mänskliga, tickande bomber som man sen en dag, ”bara släpper ut”…

Abstinensen kan i sej ge flera saker, man tappar det ev värde som finns i avskräckning i ”straffet” ja eller vården då, för man minns inte. Det avskräckande syftet är helt borta. Och bara de besvären kan skapa att en ny utsläppt får såna besvär så han eller hon, blir helt personlighets förändrad och faktiskt, beroende och då av den tid/behandling man suttit inne, ”för vad det nu är”




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 210 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-06-29 00:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO