Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När jag blundar

När hungrande magar skriker runt om på vår jord,
sitter jag med överflöd på mitt vardagsrumsbord.
Medan haven förgiftas av kvicksilver och bly,
kasserar jag min tv och köper mig en ny.
När växter och djur utrotas en efter en,
köper jag mer land och expanderar mitt hem.
Då glaciärerna smälter och översvämningarna sveper in,
tar jag bara på mig flytvästen min.
När torka, orkaner och svält ställer till med enorma besvär,
intalar jag mig själv att jag en av de oskyldiga är.




Bunden vers (Rim) av Sophia
Läst 364 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-06-29 00:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sophia
Sophia