Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stockholms landsting


Stockholms landsting har sålt ”taska åt räva” igen
Som vanligt när det gäller offentliga upphandlingar
Ja eller som oftast i alla fall som exempel

1000 000 000 skulle bron kosta som VV ”köpte”
Notan hamnade på 1 600 000 000
60 % mer…. Men de offentliga lär sej inte

Och då gjorde man som så, man tog in en ”konsult”
En avdankad General direktör på VV som fick vara med
Och liksom ”handla in”

Samtidigt så satt han i styrelsen på bolaget som liksom sålde
Så man har inte ens normal affärsetik stora aschel, många stolar
Och de offentliga upphandlarna är lika ofantligt dumma ”som alltid”

De lär sig liksom aldrig verkar det som
Den dåvarande VVGD sa, i sin dumhet att
”han kan skilja på sina olika roller”

Ja säkerligen, han kan godkänna extra kostnader
Som han själv sen har nytta av med extra löner o s v
Och ingen skämdes, då heller… ingen ”skam där alls”

Mycket mygel i dessa kretsar
Och de offentliga tjänstemännen ordnar ofantliga
Extra gager… till sej själva, ”som alltid”




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 239 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-06-30 11:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO