Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tänker på mina tre älsklingar


Tankar tidigt

Vart tog de vägen

dagarna
som andades
evighet

när jag var ert allt
livlinan, tryggheten,
dagen, natten

livet, när det mest var
sommar
jag höll era händer,
plockade blommor,
gav er solvarma
sommarbär

i mörkret lyssnade jag
på era lugna andetag
omringad av tre varma
barnkroppar
nära
mamma

Jag vaknade ensam
imorse
tänkte

Vart tog de dagarna vägen
de som kändes eviga




Fri vers av Maiah VIP
Läst 156 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-07-01 08:54



Bookmark and Share


  Siggesdotter
Fint...lite vemodigt, fast vi vet att så är livet. Och då är det som det ska när de där små händerna säger "jag kan själv". Kärleksbandet finns ändå kvar, ser bara lite annorlunda ut!
2012-07-05

  Michaela Dutius
ja, vart tog de vägen de där dagarna- när livet var som bäst....
din dikt påminner mig om visans sång: "Det fanns en tid i mitt liv som var så fin
fylld av hundar och ungar och hembryggt äppelvin!
Välö poetat om den stora frågan - vart tog de vägen de där små - tiden då man var så behövd!
2012-07-01

  S.A.I. Steve Lando VIP
livet springer en förbi, känns det som
2012-07-01

  ResenärGenomLivet VIP
Dina ord stämmer för mej också.
2012-07-01
  > Nästa text
< Föregående

Maiah
Maiah VIP