Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Regnbågsväder


Regnbågsväder
över staden
Ska man då fokusera
på dropparna eller strålarna?

Kvinnan har spindelväv i ögonfransarna
och läppar som skimrar av Dior
Hon tar en tallrik risgrynsgröt till rödvinet
och låter diamantringen pryda tån
bara för att hon kan

Hon spelade schack som ung
och hamnade slutligen i
ett rostigt parti
men det glänser i andras ögon
och
om sanningen ska lyftas
så skulle hon verkligen
tappa greppet
liksom sväva bort
om han inte höll hennes hand

Han gör henne lycklig
men fötterna känns gjutna i cement
Hon som alltid
haft respekt
för djupt vatten

Lackar vita naglar svarta
för att dölja det intorkade blodet
På jobbet är hon oersättlig
tack vare hennes stabilitet och lugn
Hon ägnar timmar åt att täcka
de sönderklösta underarmarna

Horisonten är för nära
Strandkanten för långt borta

När det inte finns fler stegpinnar uppåt
känns fallet så mycket mer skrämmande
Varje vindpust ilar i ryggraden
och varje försök att justera fotfästet
kan få förödande konsekvenser

Hon studerar stilla
den tvetydiga himlen
väl medveten om
att störtskurar
inte påverkar stjärnglansen

Men det späder ut hennes franska Bordeaux
likväl som saltvattnet i ögonvrån




Fri vers av HQ
Läst 399 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-07-01 16:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

HQ
HQ