Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Krig vidrör rykande horisonten...

* * *
Krig vidrör rykande horisonten
med sin andedräkt,
Blodiga regn hänger över
den brinnande skogarna.
Gryma fiender omvandlar bostäder
till brandplatser,
Mödrar, böjda av sorgen,
väver svepningar för söner.

Minnet av källor släcker törsten
av stenar av krigsvägar.
Dagg fördelar allmosan av stänk
bland gräs till segers ära.
En härdad tråd av kamp för frihet
sträcker mer starkare.
Och sekler hotar brutala erövrare
med svärdet av gazot.*

Bergen ropar på varandra
så länge att eko även blev hes.
Fiendehorder trampar på
den heliga jorden av mina fäder.
Ögonen av skottgluggar
läser ursinnigt skrivtecknen av mod.
Urgamla torn presenterar
det här territoriet som Tjetjenien.

*Gazot – kampen för frihet med en religiös schattering




Fri vers av Ilman Yusupov
Läst 260 gånger
Publicerad 2012-07-03 18:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ilman Yusupov
Ilman Yusupov