Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du drömmer kalhygge och revor

Jag vet, du drömde rallarros inatt
hur de vilda tvang sig genom fönster
genom dörrspringor och otäta väggar
hur en fallen urskog av sand och violett
stod i ditt sovrum, färdig att vandra
med flyttblocks skrovliga självklarhet

och du räknar årsringarna i dina ögon
ugglornas dova väsanden
slaggstenarna i dina fickor:

väggarna rister av klängväxter
som vore denna natt den natt
då allt ointagligt skall öppnas




Fri vers av Grävling
Läst 181 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2012-07-04 15:25



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Smygande dras jag längre in i skuggorna, rad efter rad, längs krypande stigar, slingrande metaforer och skeva tankar. Det vilda som tränger sig på, oberedd, oombedd. Plötsligt står det där. Och flåsar en i nacken.
2012-07-06
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling