Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sommarrepris


PUFFAR AV SOMMAR




Har målat vitt hela dagen på köksbordet med vidöppna fönster
Härliga puffar av mild sommar kommer emot mig ibland

Fri i tanken...

Tänker jag för mycket?

Kan det vara så enkelt?




Fri vers (Fri form) av Anders Nordlander VIP
Läst 187 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-07-04 22:48



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Sköna puffar av sommar när man med vidöppet fönster tar emot allt som ges utan att tänka efter eller reflektera. Ja, kanske kan det vara så enkelt att man ibland hänger sig för mycket åt tankarna istället för att bara sjunka in varandet och låta sig genomströmmas av allt som faktiskt är. Fast å andra sidan så kan det ju också ibland vara otroligt svårt att släppa den intellektuella approachen trots att den ofta går i cirklar och förhindrar det intresselösa skådandet. Den här kortfattade texten andas i alla fall av en djup känsla av frihet när man tar in världen med öppna sinnen utan att vare sig värdera eller ifrågasätta allt det som kommer till en medan man sitter vid köksbordet och målar. Lite grann så påminner aktiviteten om en slags meditation. Tankarna infinner sig, man betraktar dem en smula, sedan vilar man i flödet och låter dem falla och sväva fritt. Skulle jag beskriva den här dikten med ett enda ord så vore det nog "närvaro". Helt plötsligt så blir man totalt fri i sinnet och upplever en känsla av absolut kontakt som genomsyrar såväl ens väsen som hela verkligheten i stort.
2012-07-07

  Jeflea Norma, Diana. VIP
Puffar och poppar pop korn ända på kösbordet på flyger dator. Jag älskar Mr. kontor köket.
sov gott/Diana.
2012-07-04
  > Nästa text
< Föregående

Anders Nordlander
Anders Nordlander VIP