Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att inte våga leva

 

Drömmer på nätterna, om dig, min ängel.

Vaknar sen med en smärta i bröstet,

så stark, att jag har svårt att andas fritt.

Vi var så lyckliga med varandra.

Du var så levande här och då. I all min lycka,

jag såg aldrig hur du tvekade.

 

Dina mörka sidor dolde du väl, precis som jag,

gjorde för dig. Skillnaden blev sen, att jag vågade

känna tillit, lägga mig i dina händer, öppna mig.

För att du skulle kunna känna, hela mig.

Men så, när verkligheten blev för påtaglig slöt du dig,

för mig, och försvann i väg. Din längtan bort,

från dig själv, var alltid större, än din vilja att stanna kvar. 

 

Du vågade inte leva, som jag. Vågade inte se,

livet som kom efter dig. Sonen du lämnade och övergav.

Han som är halva du, och halva jag,

som finns här nu. I hans ögon ser jag dig.

Känner saknaden, varje dag, precis som kärleken,

den som blev kvar här, med mig.

 

 

 

 

 

 




Prosa av Katinka VIP
Läst 280 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2012-07-06 15:23



Bookmark and Share


  RandomLines
Starkt. River många tankar och utmanar ens hjärta
2013-06-23

  träsnidaren
Det är så bedårande starkt att det gör ont att läsa!

Hur jävla bra som helst..!
2012-07-16

    JO:82
bra skrivet...jag har oxå en son därvid fadern tog en annan väg...känner igen mig i din text...!!
2012-07-07

  ULJO
Mycket läsvärt och berörande
2012-07-06

    lenakarin
Fint skrivet. Längtan bort från sig själv..
Stark o berörande text!
2012-07-06

    ej medlem längre
Starkt!!!
2012-07-06
  > Nästa text
< Föregående

Katinka
Katinka VIP