Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lossa

Vi vet att vilken dag som helst nu,
vilken timme:
iskanterna reviga av lossning,
vakens kräppappersyta
där ditt ansikte krusas
och rinner undan i solblänket
min spegelbild ler
och det skrämmer mig

du är tjärndjup, du är näckrosstjälk
snärjer handleder och anklar
du drunknar mig:
jag sväljer årets sista ljumma
som en höstglömd svan

men villigt släpper jag ändå
andetag i ditt bröst, greppet om
det de kallar land och stigar




Fri vers av Grävling
Läst 202 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2012-07-06 19:01



Bookmark and Share


  Processan
Starkt. Ångest och frihet. Gillar!
2012-07-06

  Nanna X
snyggt segt snirklande
2012-07-06
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling