Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tillfälligt vara



Jag stannar till i en av alla tillfälliga evigheter

Sitter på bryggan och svalkar mina fötter i vattnet
sjön ligger blank och stilla
som om en lugnande hand lagt vinden till ro

En liten abborre plask intill bryggan
Jag hör lommens knarrande ödesrop över sjön

och tanken stör inte
att jag inte ska lämna några minnesmärken

Jag ristar inte in några tecken i trädstammarna
gör inga fotavtryck i leran
skriver inte in mej i gästboken

Låter sanden silas mellan fingrarna

tidens droppar rinner i en rännil
med mina tårar av skratt och av sorg

jag andas med jorden, vattnet och mina hjärtslag

jag ska inte lämna något eko

bara vara i detta ögonblick

och lyssna på de ordlösa berättelserna från sjön, fåglarna och fiskarna



















Fri vers av bittemi VIP
Läst 453 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2012-07-07 15:36



Bookmark and Share


  Lindha W Gustavsson
En mycket mycket vacker dikt, den tyckte/tycker jag mycket om. Så talande, så målande. Tusen tack! Lindha
2012-08-07

  Chawa VIP
Tack för att jag fick vara i ditt nu!

Vackert - så vackert som varje nu är
Vi borde fånga dem alla - närvara.
2012-07-13

  Mats Henricson
Ett UNDERBART nostalgidoftande vykort från den svenska sommarkusten eller någon mysig, lantlig badplats ! Bokmärker igen !
2012-07-12

  Bibbi VIP
Så fin.
2012-07-08

  aol
underbar är din poesi vännen,
2012-07-08

  Pirjo VIP
ett med alltet..
2012-07-07

    ej medlem längre
Ljuvt !
2012-07-07

  ResenärGenomLivet VIP
Ordlösa berättelser...så njutningsfullt.
2012-07-07

    ej medlem längre
Mjukt och stilla faller dina ord. Detta vill jag läsa om och om igen.
2012-07-07

    ej medlem längre
mycket vackert skriven, likt ett stilleben!!*
2012-07-07

  Linda CH VIP
Rofyllt och vackert!
2012-07-07
  > Nästa text
< Föregående

bittemi
bittemi VIP