Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fiskens öde

En stor abborre som tror det vankas gratis mat
öppnar sin mun för att äta en god mask

men icke, något rycker till
sitter fast

kämpar, kommer ej loss
något drar och rycker
vill inte, inte än
går ej att streta emot
döden kommer närmare

dras upp, kippar efter syre
orkar inte mer
sprattlar till en sista gång
innan befrielsen kommer

men jag får njuta av en nyfångad abborre stekt i smör




Fri vers av Tette61
Läst 209 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-07-09 10:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Tette61