Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tar upp ett gammalt kärt ämne, nämligen lek med ord, denna gång handlar det om ORTER (samhällen) , det blir både städer, byar och kommuner i en salig röra, internationellt och nationellt .


"ORTofobia !"

En rörmokare från Bryssel
hade uselt med "syssel "
han gick med i en kör
köpte några "rör"
på en krog
gick vill i en skog
förlora´sitt knog....


En kirurg från Rom
dödade en fridlyst lom
operera egen gom
fick villkorlig dom



En hästkarl från Bagdad
blev stenhårt behandlad
se´n blev han "förvandlad"
till gödsel omvandlad ...



En konfirmand från Hjo
lät nageln bli en klo
och klöste en präst
samt flydde per häst



En tandsköterska från Gränna
gav sig ofta tillkänna
chefen på henne fick klämma
men se´n hon till honom drämma



En gorilla från Mogadishu
fick sig aldrig nå´n fru
blev fasligt förtvivlad
fick lusten beivrad
en sugga till honom fria !



En Friherre från Stockholm
fick sig en redig holmgång
av en fransk guvernant
Hon sa´ se´n till honom: Fjant !



En Baron från Falsterbo
hade tappat sin tro
men en vacker nunna
som honom "gunga´"
Baronen till himlen "slunga"....



------




Bunden vers (Rim) av Mats Henricson
Läst 252 gånger
Publicerad 2012-07-12 17:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska