Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Anstånd

 

 

Vinden sorlar i blodbokens löv

Natten viskar in i lucida drömmar

Utfästelser i trolska skogar

om att den nya dagen randas

 

Morgonens suckar klyvs

i sköra rop och

de klara ordens väv skälver

i morgondaggen

 

Mitt tomma krus fylls

av vattnets milda porlande

och jordens svarta mylla

tätar sprickorna

 

Revor skarvas med klaraste luft

stigen av blåaste himmel 

Anden bräddad av blommors sötma

Rinner över av skapandets färg

 

Tankarna myllrar åter av

havets svidande sälta

och glittrar av kristallers ljus

En nådatid inför det oundvikliga

 

Mitt hjärtas kärl absorberar

all mänsklig värme sprungen ur

kärlekens råa styrka

Buren på en vit duvas helade vinge

 

 

 © Linda C Hansson 

 




Fri vers av Linda CH VIP
Läst 385 gånger och applåderad av 30 personer
Publicerad 2012-07-13 21:58



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Underbara ord detta, där bildflödet tydliggör skönheten i orden.

Vackert!
2012-08-28

  Lars Hedlin
Mycket vackert!
2012-07-18

  surface to air
Åh så vackert skrivet!
2012-07-17

    Birgersdotter VIP
Så vackert skriven....
2012-07-17

  kerstin skriver VIP
en mycket vacker dikt, jag läser och njuter varje ord!
2012-07-16

    ej medlem längre
Så vackert skaldat!

"Mitt hjärtas kärl absorberar

all mänsklig värme sprungen ur

kärlekens råa styrka

Buren på en vit duvas helade vinge"
2012-07-15

  bittemi VIP
Andlöst vackert!!
2012-07-14

  Eva Helene VIP
En nådatid att vila i och hämta kraft ur, så vackert och trösterikt!
2012-07-14

  LenaJohansson VIP
vackert diktat
2012-07-14

  Bo Himmelsbåge
Åhhh ...! ... texten andas ... pulserar söver ... med sin trolska mystiska sötma ... som en vit dagliljas heta kraft ... tack Linda ...
2012-07-14

    ej medlem längre
Kommit under egen hud
och plockat
inre gåvor

Väldigfint skrivet!
2012-07-13

  walborg
Ljuvlighet i ord och bild
2012-07-13

    maija tuori
Ljuvligt som balsam för själen
2012-07-13

  Chawa VIP
Så levandevackert
målar du bilder
för mitt öga...tack!
2012-07-13

    ej medlem längre
En len och väldigt sensuell läsning. Tack för en minst sagt njutbar text,Linda!
2012-07-13

    ej medlem längre
Som mjuk bomull för själen att läsa...tack!
2012-07-13

    ej medlem längre
Ah, att få känna detta....!!
2012-07-13

    Ken Cassel
Fint Linda :)

Kramar
2012-07-13
  > Nästa text
< Föregående

Linda CH
Linda CH VIP