Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Posteriet...

Det behövs inte alltid så mycket
eller något jättestort för att lyckas!

Jag tänker på ett litet märke, som bara
hakar sig fast och håller det greppet så väl
men aldrig ger upp tills det når målet.

Det kan färdas i timmar, i dagar och i nätter,
Över byar, över städer, över länder, över hav,
över poler och över berg. Ibland helt i grått men
ibland till min lycka i vacker färg.

Ja guld för mig, som fortfarande skriver brev
att detta märke ännu finns kvar, men frågarn är
i hur många da´r, för posten på allting spar in...
Och på brevlådorna brevens krypin
har det blivit ett märkbart svinn...

Nu har jag upptäckt i telefonkatalogen att
postverket har en: Avvecklingsorganisation!

Och idag när jag var på stan låg två brevlådor
välta, betongfundamenten, som de stått på
de pekade trasiga ut i tomma luften...

Så snabbt har postverket aldrig agerat innan...
Ett brev till Norrköping kunde ta fyra da´r
för 40 mils transport...

Vad har de tänkt att vi brevskrivare
skall göra? Skaffa brevduvor?
Eller åka och dela ut våra
brev själva...









Övriga genrer (Essä/Recension) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 254 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2012-07-14 12:24



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
En insikt som finns och berör ...
2012-07-16

    Maria Malm
En undran i tiden..sorgligt om riktiga brev och vykort försvinner. Hur roligt är det inte att ta fram gamla brev och vykort, med innehåll från svunna tider och begrunda vackra handstilar.
2012-07-15

  Eva Langrath VIP
Instämmer i din undran
2012-07-14
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt