Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Såg en svensk film från 1998 ikväll ,med bl a Mikael Persbrandt .. Filmen handlade om Palmemordet och hade vissa likheter med den tragiska verkligheten tolv år tidigare.....Kände att jag ville skriva mer om denna, för Sverige mycket omskakande tragedi...


Hatet !

Hatet !

som skakade om våra sinnen
och gav många hemska minnen

men HAN ignorerade dem
en kväll för länge se´n

det blev hans blodiga död
upprördheten i oss sjöd

Sverige blev aldrig mer detsamma
efter denna skottflamma
som ändade Palmes liv
DÅ försvann ALLT driv

Visst hade HAN svagheter
gjorde en del dumheter
men HAN ville förändra
ORÄTTVISOR ändra

Vårt land har sedan dess
rasat mer och mer
ORÄTTVISORNA ökar
mer folk krökar
en del för att glömma
tillbaka sig drömma
om den GODA tiden
om den svenska friden

Men NU är den borta
vi kommit till korta
och fast många skriker
de flesta sig viker

HUR kunde nå´n HATA
denne man ?
förstå DET den
som kan........

Palmes efterträdare
Rättvisans FÖRÄDARE !
gav efter för Storfinansen
ja, blev rena "svansen"
ALDRIG Palme DET accepterat
DÄRFÖR blev MORDET exekverat !

VEM det var får vi ALDRIG veta
INGA spår är längre heta
Men jag tror att av SAMHÄLLSELITEN
var "valda" delar med på skiten !

------





Bunden vers (Rim) av Mats Henricson
Läst 314 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-07-15 00:58



Bookmark and Share


  poetryGirl
Han var alltför intelligent och för provocerande-tror jag
2012-07-15

  Larz Gustafsson VIP
Här på poeter.se blir man ju hatad för att man säger vissa sanningar.
2012-07-15
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska