Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

För att hålla Gud underhållen.

I pommes frites luktande skjorta
fettigt ansikte
och svettiga skor
står jag framför er
varje dag
mina ex och jag
och jag säljer er era små cigaretter
L&M röd
Marlboro Gold
och L&M röd igen
och jag gillar tanken
att utan mig kan ni inte andas in
den luft ni vill leva i
utan mig skulle era smala fingrar
era grova fingrar
era korta fingrar skaka
av abstinens
så som jag skakade efter er
och ni för mig
var och en
i tur och ordning
och där står vi nu
på stans ynkliga bensinmack
och säger knappt ett ord
i laddade möten
som huvudroller i små elaka skämt av Gud
för att hålla honom underhållen.




Fri vers av Ruterdam
Läst 188 gånger
Publicerad 2012-07-19 00:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ruterdam
Ruterdam