Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gult

Jag funderar på Gult
Vilka minnen har du av Gult
Vad förknippar du med Gult
Hur tänker du Gult
Och du är 12 år och du är
På väg hem från skolan
Det är bäst det regnar
Så jag inte ger dig en Sol
Jag ger dig en Sol
Och ett ensamt barn i regnet
Du tänker Gult




Fri vers av csabi
Läst 460 gånger
Publicerad 2006-02-06 15:37



Bookmark and Share


  Saga-Sofia
Äsch, det verkade inte funka att länka. Provar att klippa då.



Bilderna, gud-gula

Jag försökte radera
alla bilderna
alla dig
den där dagen
74
då vinterbarnet föll
genom rymden
på en smältande snöflinga

Jag försökte se bortom
det nötbruna
linoleumgröna
och gud-gula
för att minnas
varför jag en gång
tog mark
i skuggan
av just ditt päronträd

Och hur jag än letade
fann jag alltid;
din öppna hand.




(tillhörande bild finns under mina utställningar)
2009-03-05

  Saga-Sofia
http://www.poeter.se/viewText.php?textId=73869

;-)

2009-03-05

  Lena Larsarp
Det är något med orden som smakar gott, men sedan är här något som jag inte förstår i själva meningen med det hela - om det nu måste finnas det. Men som "orddikt" betraktat så smakar den mycket gott.
2006-03-07
  > Nästa text
< Föregående

csabi
csabi