Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Två ord, så lika men ändå så olika........,visst finns det auktoritära auktoriteter , men ,HÄR, uppehåller jag mig kring dem som eldat det auktoritära till aska.....


Auktoritet eller auktoritär ?

Att va´en auktoritet

kan va´en positiv sak

om man handlar rätt

brukar sans och vett




Men auktoritär
då blir jag tvär
lyssnar på ingen
formar själv till det
tar ingen hänsyn
krossar andra
likriktad livssyn
väl värd att klandra



Auktoriteten

delar gärna med sej

lyssnar och sovrar

sig gärna förkovrar



Auktoritären
rena militären
ordergivning
själslig förtvining
rådgivarna maktlösa
ehuru de skamlösa



En auktoritet

ofta mycket vet

upplyser andra ofta

även om det kosta´



En auktoritär
ofta mycket tvär
drar eniga isär
gott sönder skär


Vi hyllar auktoriteten !

Den positiva ytterligheten !


Vi dissar auktoritären !
Den tragiska chimären !


------




Bunden vers (Rim) av Mats Henricson
Läst 246 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-07-24 12:01



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Själv hyllar jag kompromisslös övertygelse och människor som vägrar att vara vindflöjlar och opportunister.
2012-07-24
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska