Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett uråldrigt syndrom detta , Asaguden Thor blev ju dyrkad som en slags "idol" och många av antikens grekiska filosofer likaså..., många exempel finns....,jag skildrar dock mest 1900/2000-talets extrema stjärnkulter !


OM: Idoldyrkan !

Idoldyrkan !

Utraderar det egna jaget
av det hjärntvättade slaget !


Skrik och svimningar !

Smattrande applådåskor !

Groupies och undergivenhet !



Idoldyrkan !


Utesluter ifrågasättandet
en uppmuntran av hjärntvättandet !

Ger den dyrkade ALL triumfen !
och hysterin drar ner folk i "sumpen" !

Berikar blott stjärnorna
fansen förstör hjärnorna !

En Nutidens Avgudadyrkan
nu i zombieformat
man "Beder i Stjärnekyrkan"
ett ""Humanattentat" (¤) !

Ett markant Mänskligt Förfall
på Rättvisan ett Överfall !

En Attack mot Jämlikheten
iscensatt av Kommersialisterna
Gillad av Överheten
Hatad av "Rättvisterna "(¤) !

Vad kan man mot det göra ?
Hårt måste vi då köra !
Försöka få mänskor att förstå
att det mot dem själva slå
att de måste tänka själva
och sluta låta kroppen skälva
av undertryckta utopiska drömmar
om en artist som ,för INGEN, ömmar..........

(¤): "Humanattentat" : Egenord= Ett attentat mot Humanismen ,den kärleksfulla synen på människan ..

(¤) "Rättvisterna": Egenord= En sammanslagning av orden "rättvis" och "(aktiv)isterna" , jag har ,alltså använt blott slutändelsen i det sistnämnda substantivet.






Bunden vers (Rim) av Mats Henricson
Läst 296 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-07-25 12:52



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
"Idol" betyder "avgud". Tyvärr finns det de som har vetenskapen som avgud.
Det glömmer man lätt.
Andra dyrkar alkohol, sex eller spel typ poker eller roulette.
De flesta avgudar sitt intellekt och/eller sina känslor.
Mycket vanligt förekommande är att människan utropar sig själv till gud.
2012-07-25
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska