Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Förr var det vanligt, i samhällsdebatten, att man tog tjuren vid hornen, man var mer rakt på sak, nu ska det lindas in ,det ska omskrivas, det ska gås som katten kring den heta gröten..


Vart tog de raka rören vägen ?

Vart tog de raka rören vägen ?

När orden blir viktigare än budskapet
när orden används för att förvilla

Vilseleda !

Förslöa !

Bedraga !



Vart tog den klara agendan vägen ?

Numera fylld av snömos
avledande manövrar

Publikfrierier !

Opportunism !

Kategoriskt !



Valfläsket är vidbränt !

Så mycket s-k-i-t har hänt !
Ärligheten utrotad

Bortmotad !

Förintad !

Avslutad !



Är det kört ?

Inte helt och hållet !
Men vägen blir lång !


Tillbaka till rötterna !
Bättre förr !

Tillvarata
det gamla och goda !
Stöp
om det lite !
Men.. ändra inget............

----




Fri vers (Fri form) av Mats Henricson
Läst 244 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-07-26 15:11



Bookmark and Share


  Gunnar Odhner
Redan på 60-talet skrev Claes Andersson en berömd dikt på samma tema. "Bestjäl oss och kalla det nationalekonomi." Men det tål att upprepas.
2012-07-26
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska