Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Spinner vidare på mitt nya "smeknamn" för USA.....


"Billionkillers !"

Billionkillers !


ett land fött i blod och strid

med slaveri på schemat


Importerade mänskor till slaveri
bara för tvåhundrafemtio år sedan !

Utrotade de enda Nordamerikanerna
det var indianerna !

Befriade dock världen från
hitlerdespotismen !

DET kan vi tacka dem för !


Men atombomberna över Japan
en onödig skuld som aldrig dör..

Härjningarna i Vietnam
förlust sedan, synd och skam

Ett delat Korea
ingen större ära....


Aldrig klarat Cuba
trots många försök
konstigt då
men ryssen såg ju på....


Irak då ,detta fiasko
Sadam död, men sedan då ?
INTE blev det fred heller
bara olja man häller
USA-Soldater ut
på Iraks lidande, inget slut


Sedan började interventionerna
i Afghanistan
Usama likviderad
av Uncle Sam
men, illa där ännu
konflikt tar aldrig slut


Men ,TÄNK, så här, USA
LÅT världen va´ifred !

SLUTA förstöra varje dag
ta naturen i våld
som Ni gör ,slag i slag !
För det är Era Companyjättar
som på världen "Skit sprättar"
dödar fackkämpar
slår ihjäl strejkledare
OM ni INTE dettas dämpar
så blir det ALDRIG bra !


Och Ni, USA-Soldater !
är ju blott drängar
åt Dollarmagnater !
Känns det, verkligen bra ?
ÄR det, som det ska ?
NI bereder vägen för dem
folket där, de kommer i kläm !


------






Fri vers (Fri form) av Mats Henricson
Läst 485 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-07-28 12:56



Bookmark and Share


  poetryGirl
ja, jag ger upp. Det enda är att ge människan ett 'fredspiller' och söka hjälp från Universum...
2012-07-28

  aol
en verkligt bra tänkvärd skrift
2012-07-28

  Ewa-Britt Nilson VIP
De är strids- och krigs-
herrar av stor dignitet
om vapenarsenaler de
mest vet. Det finns folk
där, som vill ha slut på
alla krig som USA är med
på, men deras åsikter hörs
sällan i press, radio eller TV.
Maktapparaten tystar
kanske ner dem...
Den konsten behärskar
de också mycket väl!
Och detta till fullo!
2012-07-28
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska