Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bilden: Stig Sjödin ca 1960


The Nonagenarian (S. Sjödin)

~*~

As the ninety year old laundry woman
on her birthday was asked
by a meddlesome journalist to describe
how it possibly looked like in heaven, in paradise,
to where she worn and torn said she was longing,
she answered with poise that it could not really be
so very different than in the Whitsuntide.

Newly scrubbed floors, clean rag-rugs,
newly polished windows, and freshly baked bread
cooling,
the Sunday's porcelain, a fire on resinous pitch pine
in the open fireplace to drive the rheumatism away.
And outside newly budding birches,
slopes of wood anemones, the cuckoo's calling.

It could hardly be any better?


När den nittioåriga tvätterskan
på sin födelsedag av en beskäftig
journalist ombads beskriva
hur det möjligen såg ut i himmelen, i paradiset,
dit hon värktrött och sliten sade sig längta,
svarade hon stillsamt att det kan väl
inte vara så annorlunda än i pingsttiden.

Nyskurade golv, rena trasmattor,
nyputsade fönster, nybakat bröd som svalnar,
söndagsporslinet, eld på kådrik törved
i den öppna spisen för att driva reumatismen
på flykten.
Och därutanför nyutspruckna björkar,
vitsippsbackar, gökrop.

Bättre kan det väl knappast vara?

Stig Sjödin (1917-1993)

L Patrik W Johansson english version 28 Juli 2012




Övriga genrer (Översättning) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 624 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-07-28 21:43



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
:) härligt i paradiset..som här på jorden.. ...gillar både den engelska och svenska versionen...
2012-09-05

  Bibbi VIP
"Himmelriket är invärtes i eder" sa ju Jesus.
2012-07-29
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP