Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Idiom på stående fot


Fotnot

Han var en man som inte lät gräset gro under fötterna och inte strök på foten, för han tog sig dit till fots och när han väl fått in en fot så satte han ner foten och stod där med båda fötterna på jorden. Som chef skulle han på stående fot ge foten åt den lättfotade kassörska som var en black om foten och levde på stor fot med företagets ekonomi. Om man inte vet på vilken fot man skall stå är det bäst att följa i hans fotspår och hålla sig på god fot med honom tills man vinner fast fot och kan stå på egna fötter. Om man är en del av fotfolket har man kanske inte satt sin fot på hans kontor såvida man inte behövt ledigt för att en anhörig står med ena foten i graven eller för att man vill ge sig ut på resande fot eller att man snart ska höra trampet av små fötter.




Prosa av Blåbärskaj
Läst 372 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-08-03 12:16



Bookmark and Share


  Cris
lite mer än en fotnot.
2012-08-10

  ResenärGenomLivet VIP
Oj...vad läckert. Den här måste jag spara.
2012-08-03

    Loffe
Den här går inte av för hackor!

Imponerande. Sånt här gillar jag.
Tack så mycket för läsningen! :)

// Loffe
2012-08-03
  > Nästa text
< Föregående

Blåbärskaj
Blåbärskaj