Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Förvisso gammal och grå dikt, men i mitt tycke förtjänar den en plats i etern.


Tandkrämskyssar och tandtrådskrig

Tungan bränner efter mentholminnen men jag är utan tandkrämskyssar ikväll.


Åh, det svider,
kliar
skaver
längtar.
Uppgiven ensam mot spegeln,
hand mot glas,
bara jag här, plirar mot mig själv inser;

Jag blir inte snygg
utan dig.

Fattas en kram med näsa mot näsa,
kärlek+värme och sen Listerine.

...

Du fattas mig fattar du,
så kom hem.
För vem ska påminna mig om mina tänder,
vem ska älska mig osminkad
vem ska knuffas sparkas sno
täcket,
vem ska jag älska
sönder inatt älskling
när du inte är här?
Jag vet inte vem jag är när du inte är här.
Kom hem,
innan jag hänger mig i tandtråden försvinner
helt och hållet
försvinner,
smälter
lika som
tandkrämen
i handfatet;
bort.




Fri vers av smilla
Läst 256 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-08-07 00:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

smilla
smilla