Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Del av Fröken, där sol vaknar

Fröken Julie har tagit av sig alla lager
av silkesklänning, färdigsilad,
genom luft av Paris, ångestodör,

Slängt upp på piedestal, karatespark
mot inre fiender i form av barfotadans
i vardagsrummet,

de små hoppar i takten, älskas,
veckotidningarnas
paradrubrik skulle plockas ned,
efterfrågan strypt, hånad skadeglädje av
Julian,

Jublande är det kvinnliga inom Julie

De brukar säga hon äger svaga mäns
kraft,
Men fröken inom henne vet det luktar
orent, likt stöld, stöld av det som
inte får vara gömt,

Fröken Julie stället sig inte fråga efter
fråga,

Hon lever och hanterar röran raskare
för var gång,

Tänker att den inre längtan som
bor ihop med rädslan,
Den djupaste,


Tar tid





Fri vers av smultronbergen VIP
Läst 105 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-08-12 15:32



Bookmark and Share


  cilax VIP
du preciserar inte hur många lager men ordet "alla" antyder många. Vilket också glädjen vittnar om. Ja, jag gillar
2012-08-12
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP