Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vitt oöppnat

 om händerna kunde fångas 

tårnas spretande försök att 

åter resa sig uppåt, 

 

Om. Om duken gick att vecklas ut

dess veck återskapas

 

Huvudvärken mildras genom en 

inre klocka, händelser förutses 

genom regelbundna ordningsvakter 

 

då skulle mitt liv kunna levas fullt ut

inte tidvis inte ryckande 

 

då skulle jaget sluta hata ryckvis 

galenskapens värsta uttryck förjagas 

 

Inatt är jag en simpel spillra vars atomer 

ryckvis byggs till ny fungerande kropp,

huvudvärken i stillsam fördragsamhet 

lyckan smygandes i irisens yttersta hinna,

 

Vem faan tänker kärnans energi ryckvis 

Dessa förbannade banker, näsvisa tråkiga 

läkare, förutsägbara jobbannonser, kuk

på kuk, runk på burk, tröttsamma urvattnade 

ideologier och så jag då. Förbannade idiot som 

inte kan öppna ett förbannat brev i tid. Skulle bli

vuxen Ju, växa upp. Aldrig mer o så vidare 

 

men Gud. Knopparna viskar han, människorna, de

vackra, dofterna av livets under invid porlande bäckar

små. Täcket som smyger invid nytränad lemm. Vännerna. 

 

 

 

 

 

 

 




Prosa av smultronbergen VIP
Läst 33 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-04-07 00:56



Bookmark and Share


  Mats Edin VIP
Sköna perspektivskiften:))
2024-04-08

  Gunnar Hilén VIP
Så genialiskt komisk med det där jävla svarta stråket strax inunder....

"lemm"....är det en kuk med två "m" ?
2024-04-07
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP