Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikten skriven i augusti 1985, bilden tagen häromdagen


Rönnbär och svalor när vi går mot höst

Nu slår sommarens rönnbärsklasar
ut som glöd i ett lövgrönt hav.
Än finns tid innan höstvindar rasar
och jagar sommaren till dess grav.

Svartblå skälver himlen av åska.
Natten viskar: "augustiregn".
Svalorna samlas att fly med brådska.
Snart finns ej något skyddande hägn.

Ja, rönnbären glöder i sommardagen.
Grenarna bär en glänsande skatt.
Svalorna ropar: "klockan är slagen,
nu flyr vi bort till Afrikas natt!"




Bunden vers (Rim) av Björn Nilsson VIP
Läst 1709 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2012-08-14 17:08



Bookmark and Share


  Chawa VIP
Vackert om sensommaren och vår fina natur. Fin bild!
2012-08-21

  Peter G VIP
en mycket målande beskrivning av den tid som nu är, där sommaren fortfarande hänger kvar men där vi kan se allt fler tecken på att hösten rullar in!
Vackert så!
2012-08-15

  Minkki VIP
ännu är det inte riktigt höst, vi har +25 här i stan... men bären rodnar redan... En skön dikt, vacker bild!
2012-08-15

  Thomas Berg
Mycket tjusig, jag gillar den skarpt.
2012-08-15

  bittemi VIP
Härlig dikt med vacker bild!
2012-08-15

  Susanne Ljung Adriansson VIP
Snyggt! Bilden också :-)
2012-08-15

  ResenärGenomLivet VIP
Jag njuter av din dikt...finns mycket skönt även på hösten.
2012-08-14

  Jessica Ebbesson
Vackert höstvemod! Fastnar speciellt för Svartblå skälver himlen av åska.
2012-08-14

  Larz Gustafsson VIP
Superb! Tycker mycket om denna.
2012-08-14
  > Nästa text
< Föregående

Björn Nilsson
Björn Nilsson VIP