Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"...try someone less dangerous" - en del av svaret om man googlar "Where is Chuck Norris" (kul btw ^^) - här denna lilla mening som inspiration.


vem vill ha allt; norrgök

jo.. "...try someone less dangerous" - pytt... noway.

 

Nevertheless;

I don't try anything. I just do. And...

sometimes, someone take a deep breath and do so to. That's what Life about. Do. In the name of Love!
..and the pieces left behind, "Something less dangerous", i.e. everything..?

 

Who wants everything?

 

¤

varje försök är en gök i skogen
guckande duckande sin uppgift
att

 

bli reell i en värld tillhörande någon annan
in i ledet bara och banka på


en lönlös kamp om att vara snäll
en kväll som andra mer tycks planka in

 

drömmande ställd står jag där
är det väster är det söder

 

vid vägens ände vid regnbågens slut - bägge
vid det konvolut vi ristat våra bomärken på

 

och hovarna och gnäggen hörs på avstånd

 

försöka ja
men inte mer
var det öster kanske som behövdes

men jag står ju i norr
i norr

 

hör du

 

kan inte öka det uppenbara i att lyckas
på en egen hands vändning
inte ens min häls kvicka snurr kan rädda oss nu

 


om inte tron på det ens finns
(så som skrivet är det - som som läst
antogs det

 

så som förstått blev det)

 

minns min vägs försök
en gök i det förgångnas söder

 

nu göder jag framtiden med allt som blöder sin existens

i rädslans tecken återigen - stängd framför stängd port

 

 

i görandets chansning och i kärlekens namn
vägen blir regnbågen själv och krukan med guld
svaret

 

i mig själv

 

behållen hållen intakt
(med förakt inför min litenhet
under himlen)

 

kanske var det ändå väster
men jag har alltid

 

försökt lagat trasiga skal
för sent

¤

 

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 121 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-09-06 00:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri