Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

F Julie, den valde



Hon ligger och skriver om döda

berg,


för att inte bygga egna


I en avlägsen by ser hon sin nye

han som låter hennes gamla klänning skava
finner någon sorts acceptans i dess
ingrodda svett,

han har gjort sitt,

låter Julies dramaturgiska vändningar
bölja, låter det osedda, det ytterst sedda
bilda de världar Julie behövde sett,

han har älskat henne trött och mätt


så övergödd,

Hon har talat med djup röst och spritt
sina alster i en salig röra, hon har sagt
hon ska förklara,

Inte nu, I flera dagar har hon lovat
skrattat, bara inte riktigt än,



Han kan inte riktigt vänja sig vid hennes
frihetsbehov,

hon har alltid delat upp sig, på två,


det där är något han måste förstå


Hur unik hans inträdesbiljett är, intill


fröken Julies värld,




Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 112 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-08-16 17:43



Bookmark and Share


  cilax VIP
fokus här. inga ovidkomligheter. Gillar det böljande
2012-08-16
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP