Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
fri poesi


mörker och ljus

de lärde oss att mörkret är ondska
att ljuset är det goda
men ingenting
ingenting i livet är enkelt
ljuset är skönt och gott
men i det starkaste ljussken
bränner ondskan
till aska
i det mörkaste svarta
finner själen ro
skräckens mörker
förintar allt liv
treva dig fram i detta mörker
varsamt
innan du ser
skräcken i vitögat
förkrympt och hanterlig
då fylls mörkrets
svartaste hålor
av varm vänlighets hud
berör
för samman mörker och ljus
i vilande skuggor




Fri vers av walle dickson
Läst 226 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-08-16 20:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

walle dickson
walle dickson