Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Känslan jag befann mig i för 20 år sedan...


Naken på ett torg

Naken på ett torg
klädd i jeans, akvareller och
med ett gråtande barn på
mitt huvud

Naken på ett torg
med en ängel på min axel
men ingen ser mig

Ensam i världen
med ögon, blinda av gråt
Ensam i världen
ser jag, en minut explodera
och försvinna

Desperat av nöden
tänder jag en fackla
av försvinnande empati
Desperat av nöden
sätter jag eld på
alla förkrympta drömmar, vilsna
själar och ur askan reser
sig en Revolution
i ORD




Fri vers av Stefan Persson
Läst 524 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2012-08-17 22:39



Bookmark and Share


  Stefan Persson
Vad har jag sagt om svamparna Imra??
2012-08-21

    ej medlem längre
Du förmedlar så nedlåtande om att vara en man som mår så dåligt att du skriver din text som en visionär över något som du inte känner till och skriv inte så korkat så skriv en dikt om att hitta hem istället
2012-08-21

    ADI Nehlin
väl skaldat...lätt att känna igen sig i
2012-08-18

  Vildaste
otroligt bra text!!!
2012-08-18

  Vildaste
otroligt bra text!!!
2012-08-18

  träsnidaren
Ok, här snackar jag om att känna igen mig!

Fan va snyggt fångat; din ord känns och jag vet hur det är.

Ta bara inlednngen
"Naken på ett torg
klädd i jeans, akvareller och
med ett gråtande barn på
mitt huvud"

Det är hur träffande som helst. Vackert. En magisk text!


2012-08-18

  Sanningsägaren VIP
Först och främst blir jag som läsare nyfiken på om denna text då är 20 år gammal, eller om den skrevs nu fast med den känslan som du befann dig i då?

2012-08-18

  Robert Jonsson VIP
Underbart starkt, ordets frigörande , helande kraft,
till ett knä i skrevet åt livets omänsklighet..
2012-08-17

    ej medlem längre
Dina ord får mig att rysa av någon form av igenkännande och förståelse.
Du formar och behandlar orden på ett så underbart sätt.
Jag kan inget annat göra än att älska din förmåga, ditt sätt, dina ord som får mening i mig!
2012-08-17
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Persson
Stefan Persson