Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livet som en plastpåse

Vid stadens vägkant
I en gränd där ingen längre bor
Flyger en tom plastpåse förbi
Utan destination
Utan mål
Så lätt
Så tom


Någon köpte något
Tog det värdefulla
Och lämna plastpåsen kvar på marken
Ingen kommer plocka upp den
Ingen kommer ta hand om den
Och nu ligger den på gatan
Övergiven och använd

Den kommer finnas där imorgon också
Fast i en annan gränd
På en annan gata
Och vänta på det som inte kommer att ske

Själv står jag bredvid
Fimpar den tredje ciggen på raken
Och undrar när någon kommer plocka upp mig
Och fylla mig med liv




Fri vers av MM
Läst 352 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-08-20 22:38



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Oj, vilken stark och snygg text, verkligen annorlunda och berörande!
2016-08-21

  Heavenisaplacenearby
Såååå fint och smärtsamt skrivet!
2012-11-13

  Bline
Dagen du ser dig som vi ser dig, kommer du inse hur full av liv du är


och texterna du skriver
är för bra för att någon
som är något annat än livfull ska klara att skriva

du är mer än du ser älskade vän
2012-08-20
  > Nästa text
< Föregående

MM
MM