Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Priset jag aldrig kunde vinna

Trots min klena kropp och mitt bristande tålamod
Brann det alltid en glöd i mig varenda gång jag tävlade
Jag kämpade tills varenda por fylldes med svett
Tills blodsmaken fäste gommen och pulsen i mitt bröst dunkade som om det sista slaget var nära
Smärtan jag kände i kroppen var inget i jämförelse med instinkten inom mig
Livet väntar först efter målet

Min hemlighet höll jag intakt
Att det högsta priset
Aldrig var på prispallen
Utan satt fastklistrat
I andra människors förväntningar

Men med åldern ändrades tävlingens villkor
Nu pågick tävlingen konstant med alla omkring än
Den vackraste, den snabbaste, den starkaste skulle koras
Men jag fanns aldrig med på startlinjen
Min rädsla att förlora greppa tag om mig så hårt
Att den enda säkra vägen ut
Var att aldrig delta
Att aldrig kämpa
Aldrig förlora

Men sanningen låg gömd i mitt bröst
Att den enda säkra vägen till framgång är att försöka
Att förlusterna är minst lika viktiga som vinsterna
Genom att aldrig delta
Aldrig göra fel
Aldrig skämmas
Så lär man sig aldrig
Att skratta
Att gråta
Att få leva

Men om du istället stannar upp
Blickar upp mot solens ljus
Klockan halv sju på morgonen
Ska du veta att den största vinsten
Har du alltid haft precis framför dig




Fri vers av MM
Läst 321 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-05-22 23:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

MM
MM